OMS avertizează! Un alt virus mai periculos decât coronavirus ar circula în lume

17 06. 2020, 08:22

Un nou virus ar amenința lumea de foarte mulți ani de zile și ar fi mult mai periculos decât coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis o alertă generală la nivel global în legătură cu virusul respectiv, arată Antena 3. Virusul ar avea efecte mai grave decât noul coronavirus. Este vorba despre NIV / Nipah, un virus localizat în Malaezia în 1998. Ar exista un nou focar în India, arată sursa citată.

În urmă cu 22 de ani, sute de oameni ar fi murit, după ce au consumat un aliment foarte banal! Aceștia au mâncat carne de porc, însă infectată cu virusul respectiv. Pentru evitarea răspândirii bolii, atunci au fost sacrificați un milion de corp. Virusul se transmite de la liliecii de fructe, iar peste 70% dintre cei care au boala, mor.

Simptomele sunt similare gripei, dureri corporale care duc la inflamația creierului. Persoana infectată intră în comă. În condițiile în care virusul ar migra, Dubai ar fi prima destinație. Cazuri au mai fost raportate în Bangladesh, India, Australia. Deocamdată rămâne o boală rară.

În România, cazurile de infectare cu coronavirus au crescut

Până ieri, pe teritoriul României au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dintre accestea, 16.071 au fost declarate vindecate și externate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Aceasta, în condițiile în care au fost făcute peste 9.000 de teste. Ieri, la mai puțin de 4.000 de teste efectuate, au fost confirmate 166 de cazuri. De asemenea, până astăzi, 1437 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Au fost înregistrate  10 noi decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brăila, Brașov, Călărași, Iași, București, Neamț, Prahova și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 173 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 573.638 de teste. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.407 persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.